bitàcola dedicada a petits pensaments, vivències en els viatges, sensacions davant de les ciutats que visito i petites coses del dia a dia
lunes, junio 30, 2008
jueves, junio 19, 2008

M’agrada, com m’agrada el juny, és el més on els colors comencen hagafar el poder, la llum de Barcelona comença a ser mediterranea. La gent comença a tenir cara de pre vacances, i el metro comença a canviar de fesomia, de gent abrigada i en cara de són passa a alleugerir-se la roba a possar-hi colors a la pell i a la roba, mentre desapareixen els joves, sobretot al matí i transmuten en turistes que volen veure la ciutat quan es lleva...
A més arriba Sant Joan, que per a mi, la barrera que un cop flanquejada passes a l’altra riba, a la llum, al sol, a certa forma de viure que només es pot fer en aquesta ciutat, que malgrat sorolls, merda i polítics, viu la seva personalitat que és la que l’ha fet atractiva al món.
Al final en aquest petit comentari aclarir que aquesta sensació d’alegria , bé donada perquè demà me l’he demanat com a festiu i així ho lligo amb el pont de Sant Joan.
Visca el juny
miércoles, junio 18, 2008
El petit fins a les cinc i desprès d’anar a les seves classes de dibuix, li encanta el còmic i aquest any va deixar el bàsquet pel dibuix. En fi si ell s’hi sent cridat.
En fi ara haurem d’aguantar consoles i cares d’avorriment fins el juliol, que si Déu vol, ens portarà a Londres i a Liverpool, a fer ciutat, que és el que m’agrada i a veure museus.
En fi , un començament de juny atapeït de sentiments convulsos vers els comarquinos i de molta alegria pels fills i parents.
jueves, junio 12, 2008
Hi ha una cosa que m’anima el dissabte celebrem amb tota la família els 5o anys de casats dels meus pares. Ho fem a casa amb els fills, algun germà i els nets. Festa grossa a cal Iborra.
Un altre tema positiu ha estat el comportament davant la moto que el meu fill de setze s’ha comprat amb els seus estalvis de profe de reforç. Al principi des que sortia de casa fins que arribava a l’escola i tornada el meu cor no cabia en si mateix. Sort que quan arribava a escola i a casa ens enviava un missatge. En fi tinc un fill gran responsable i sobretot se’ns està fent gran.
El petit és una altra cosa té catorze i està patint l’adolescència en pla bestia, fins i tot fa cara d’adolescent. L’altra dia però ens va expressar per primer cop unes gotetes de centralitat mental, parlant-nos del que volia triar a quart d’ESO, com a assignatures.
En fi un dijous tocat de l’ala com el temps que estem tenint...
miércoles, junio 11, 2008
Vivim en crisis constant, i això ens fa sentir indefensos i insegurs davant del mon que ens ha tocat viure. I així s’entén que davant un problema, una vaga, o una possible escassetat, ens girem emprenyats cap al pare estat per demandar-li solucions ja.
Som com el rei del conte que de cop descobreix que viu nu. Que totes les nostres possessions, que el nostre futur viu sota prospectives i sobre miratges, podríem dir que la teoria del caos es compleix inexorable en les nostres fràgils societats.
Així per exemple comprem a sobre preu un pis taxat per una entitat financera que alhora ens deixa uns diners a compte d’un hipotètic valor que de veritat depèn de factors com que es segueixi construint i que això revaloritzi la nostra inversió. Però ailàs, si el sector de la construcció entre en crisi i el mercat de la vivenda cau, llavors el valor de la nostre aposta és a dir la hipoteca que em fet pot arribar a ser superior que el valor del immoble que hem comprat.
Total que per una successió de fets llunyans a nosaltres, de cop i volta un bé que ens valoraven per 30 i que havíem sol·licitat 20, resulta que ens diuen que val 20 i em sort resulta que paguem una cosa pel mateix que ens ha costat , però gràcies al destí els interessos fant que per una cosa de 20 que ens havien dit que valia 30 ara resulta que tornem 40 i pujant mentre el que creiem valia tant va caient.
Així la nostre seguretat s’enfonsa en la mateixa rapidesa que el mercat. Al final ens veiem nuus, un altre exemple, ara fa tres dies de la vaga dels transportistes, des del primer dia la gent ha actuat amb histerisme i amb por, així la gent ha acaparat més aliments del que és habitual, o ha posat benzina, sense necessitar-la realment, de tal manera , que els mercats s’han buidat en temps record, fins i tot el president del gremi de benzineres de Catalunya alertava de que la situació era complicada degut a un excés en la compra de benzina per part d’usuaris que no l’han de menester.
El paroxisme d’ahir va arribar quan un tertúlia va arribar a dir que si calia la policia havia d’actuar en més força.
Som una societat rica, que vol bicis, jardins verds, una pluja que caigui quan ens convé, i no suportem que aquest món d’Alicia s’enfonsi, el problema és que potser realment no ha existit mai, almenys en més de tres quartes parts del món, que per cert si ens veiessin riurien si no fos que ells no tenen la panxa grossa de tant de luxe efimer.
malaltsxbasquet
De Berlín a Praga nadals del 2019- Part 2 Praga
Un cop el tren ens deixà a l'estació de Praha, Praga, t'adones que has arribat a un lloc especial. Per situar-nos dir que Praga és ...
-
Joan Baptista Guivernau i Sans - Barcelona 1908-2001 - Ceramista tradicional que va col·laborar en la recuperació en torn dels anys 19...
-
LONDRES III Avui us penjo la ruta que varem fer donat que sempre pot ser un niu d'idees per algú altre: 20 de juliol Dia 1 Arri...
-
Milà la ciutat que ha sabut barrejà la cultura la moda i la industria automobilística i ser senyorial i molt mundana. Ciutat al nord d'I...