martes, febrero 12, 2008

El MWC, ja és a Barcelona, fent de la ciutat per uns dies el centre de telefonia del món. En ella s’hi presentaran les grans novetats tant les que ja tenim a les portes com les que arribaran en un futur no gaire llunyà. Així pels qui vivim a aquesta gran ciutat veure a uns “guiris” amb un cordonet penjat del coll i carretejant una maleta, ens els identifica com un VIP tecnològic, i aquests dies hi ha un munt. A part del penjoll hi podem trobar altres diferències, com per exemple que fan bona olor, van arreglats amb vestits de marca, i són molt correctes, deixen sortir abans d’entrar en el metro, no criden, ni són estridents. Quina diferència amb els guiris al que ens té acostumats el món del turisme.

Però anem a la teca, que s’ha presentat en el MWC fins ara i que passarà o que està previst que s’anunciï, en aquest Congrés.

En principi hi ha dues novetats que tothom està esperant siguin presentades. La primera el iphone d’Apple, que ha de fer Telefònica, o les noves Blackberry conegudes com a Smart phone creats per Reserch in Motion, i el que més morbo desperta que diran els de Yahoo, respecte a la seva decisió de dir no a Microsoft, i si és certa la seva aproximació a AOL.

D’altra banda Vodafone ha anunciat que començarà a provar juntament amb Siemens, Huawei i Qualcomm la tecnologia HSPA+, si questa passa els test i es clouen amb èxit voldrà dir que es podrà oferir Internet mòbil a una velocitat de 28,8 megabits per segon.
Nortel empresa dedicada a tecnologies inalàmbriques, anuncia l’era de la hiperconectivitat. El futur no és el cable. Seria la seva frase favorita.

I Yahoo, ha fet la presentació de One Connect, un nou servei del seu portal que permetrà als seus usuaris posar-se en contacte amb els seus amics independentment del tipus de missatgeria instantània de què disposin. A més i gràcies al GPS podràs saber quins col·legues són a prop teu.

D’altra banda hi trobem futures col·laboracions entre Alcatel i NEC, per treballar en solucions avançades de comunicació, o Skuku una companyia que promet una tecnologia que ens permetrà fer trucades des de l’estranger com si fóssim a casa, previ pagament d’una quota, i que revolucionarà el sector, basant-se en un USB que es connecta a la SIM del nostre telèfon.

També hi ha a l’ambient el ultimàtum de la Comissaria Europea del ram amb l’exigència de que les operadores abaixin els seus preus pel roaming.

Nokia, ens anuncia el seu N96 amb una memòria interna de 16 gigas i una càmera de vídeo que gaba a 3o frs segon, i amb una càmera de fer fotos de 5 megapixels.
Sony-Ericsson ha presentat els seus C902 i C702, amb 5 i 3 megapixels i amb reconeixement de cares. I la joia de la corona el Sony – Ericsson XPERIA X1 un mòbil amb Windows mobile 6 teclat qwerty, pantalla tàctil VGA de 3 polzades, càmera de 3,2 megapixels, Wifi, Bluetooth, 400 MB de memòria interna, suport per targetes SD.

LG i Samsung opten pel Linux Limo, com a sistema operatiu pels seus mòbils, i Google té a la reraguarda l’ Android, per a mòbils, guerra en els sistemes de moment ja n’hi ha tres qui és farà amb el pastís més gran...

Bé amics, fins aquí el petit aperitiu del que s’ha vist en aquest Congrés, com podeu intuir, és la fira de la tecnologia mòbil, per cert he llegit en una bitàcola de Channel Partnner, que hi ha una certa rumorología que aquest és el darrer any del WCM a Barcelona, donat que la ciutat tenia contracte per tres anys, esperem que no sigui cert i els executius del Congrés i els de Barcelona que portin el tema s’ho juguin el tot pel tot i no es deixin perdre’s un esdeveniment que ens col·loca en la primera lliga de les ciutats que compten en el món de la industria Tecnològica i compensa una mica aquesta sensació que molts Barcelonins tenim des de fa uns anys de que Barcelona s’ha llençat de cap en el món de la paella i el barret mexicà, enfront de voler ser una ciutat puntera en tecnologia, ciència i industria, que són les que donen un plus, de ciutats de banyador i paella ja en tenim moltes, per desgràcia a Catalunya.

No hay comentarios:

Bon Nadal i feliç any 2009 Un Nadal diferent, així és almenys com he passat aquestes festes i la veritat és que encara no estic del tot ...