martes, octubre 21, 2008

Aquest matí han entrevistat a Baltasar Porcel, a la televisió, arran de la publicació del seu darrer llibre, començat quan seguia el tractament contra un càncer. EL llibre ha estat el de menys, el més important és el que ha dit, les píndoles que ha deixat anar en el camí d’una conversa que per a mi ha estat una de les millors entrevistes que li han fet, tant pel camí que ha emprès com per les reflexions que ha deixat anar.
Aquí deixo anar unes quantes, a veure que us assemblen.
PINDOLARSME (recull d e les píndoles).
1.- Vivint com vivia en la Mallorca rural, fora de les converses tipus, “demà aniré a mercat a comprar tal cosa”, o “aquest any la sega ...”, no hi havia res “hores i hores perdudes en un racó perseguint una pilota o mirant els ametllers, per tan la necessitat de viure em va portar a començar, llegint les novel·les de “pistolers i de lladres i serenos” passant pels tebeos fins arribar a Jules Verne, i aquí vaig començar a viure una altra vida més elevada.
2.- La cultura ens ajuda a reinventar-nos constantment...
3.- Escriure em suposa viure dues vegades...
4.- Els humans som vius quan somiem i ens morim quan despertem...
5.- Avui en dia la Universitat és una fàbrica de títols no pas un grisol del coneixement, que és pel que va ser creada.
6.- La cultura és el que ens diferència dels animals o dels vegetals, segons casos...
En fi una llarga conversa que ens ha permès als que l’escoltàvem, fruir de la saviesa d’un ésser estratosfèric.

malaltsXbasquet

No hay comentarios:

Bon Nadal i feliç any 2009 Un Nadal diferent, així és almenys com he passat aquestes festes i la veritat és que encara no estic del tot ...