domingo, octubre 12, 2008

Pindoles tecnològiques:

1era pindola - En motiu de ser-li concedit l'Honoris causa, a la UOC, Universitat Oberta de Catalunya a Tim Berners-Lee, creador de la Web, aquest fa un seguit de reflexions de les que cal destacar tres que per contundents i provenint d'ell tenen més força:
  1. Davant l'amenaça que internet sigui monitoritzada, per governs i empreses, creu que la gent hauria de manifestar-se pels carrers i protestar davant els seus governs.
    Perquè, seria un atac contra la democràcia i els drets civils.
  2. Una operadora ha de donar el mateix servei a totes les webs.
  3. La web ha de ser útil per a la humanitat. És un espai de col·laboració.

D'altra banda via la seva fundació W3, promou una sola web, única i plural i intercanviable, acostant-la a tothom tingui l'alfabet que tingui sapiga o no escriure...

Pel que fa al futur, va refermar la web semàntica i la inter-relació de les bases de dades, com el futur.

Finalment va fer una recomenació: "no creure's tot el que es publica a Internet"

2na pindola.- La CMT, ha tret una primera resolució sobre la demanda de Telefònica de no compartir la fibra òptica, amb els seus competidors. La resolució va en el sentit que:

  1. A canvi de que l'operadora pugui comercialitzar fibra sense compartir-la, a canvi haurà de llogar la xarxa ADSL de 30mbps a la competència. El document d'unes 200pàgines, ha cercat el consens entre els diferents operadors.

malaltsxbasquet

No hay comentarios:

Bon Nadal i feliç any 2009 Un Nadal diferent, així és almenys com he passat aquestes festes i la veritat és que encara no estic del tot ...